HOW IT'S MADE

By Nature - bøgekimblade
By Nature - bøgekimblade

Sølv, bronze og porcelæn er alle i lerform til start. I den 'våde' tilstand formes materialet til det ønskede smykkedesign, og kan præges med mønster. Der er et par minutter at arbejde med smykket i - inden at smykkeleret bliver for tørt til at forme.  Tørreprocessen tager fra et par timer til døgn - alt efter materiale, design og størrelse på smykket. 

I den tørre tilstand, kan der arbejdes videre med smykket - enten ved at tilføje flere detaljer, lag, eller gravere yderligere mønster i. 

Smykkeleret kan slemmes op til pasta og pensles på eks. blomster og blade fra naturen. Der skal en  7-8 lag for at opnå den rigtige tykkelse - blomsten/bladet brænder væk i ovnen og efterlader det flotteste detaljerede aftryk fra naturen.

Brændt 1. gang
Brændt 1. gang

Sølvsmykkerne brændes ved 871 grader i 10 minutter - små smykker kan brændes med en håndbrænder.

Bronzesmykkerne brændes  over to gange - første gang på et lag af aktiveret kokoskul mellem 350-400 grader i 30-45 minutter for at brænde det organiske bindemiddel væk. Herefter dækkes smykkerne med aktiveret kul og låget sættes på den rustfri boks og anden gang brændes ved 830-960 grader i op til 2 timer for at sikre, at leret sintre korrekt (bliver solidt metal). 

Porcelæn brændes også over to gange. Første gang med en såkaldt forglødning ved en 960 grader - herefter glaseres smykket, tørrer og brændes igen helt op til 1260 grader

Brændt 2. gang
Brændt 2. gang

Sølv- og bronzesmykkerne skal efter brænding køre et par timer i en tromle med stålhagl m.h.p. at sikre den rigtige styrke i smykket. Herefter pudses smykkerne individuelt, så den rigtig glød i materialet kommer til sin ret. Bronze har den flotteste guldglød og bronzejern en dyb silkeglød.

Sølv er bare flot, når det er nypudset. 

Herefter monteres smykkerne alt efter design med passende ørekrog, udvalgte ferskvandsperler eller kæder.

Alle smykkerne er selvfølgelige allergineutrale og indeholder derfor ingen giftige stoffer, som eks. nikkel eller kobolt. 

Bronzeler
Bronzeler

Lidt svært at forestille sig, at denne klump bronzeler kan blive til de fineste smykker.

Klar til brænding
Klar til brænding

Her er smykkerne tørret og klar til brænding første gang.

Klar til salg
Klar til salg

Så er smykkerne pudset og monteret og klar til at komme til salg.